Κάντε κράτηση τώρα για ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη! Η Βαρκελώνη είναι ένας εξωτικός προορισμός στη βορειοανατολική Ισπανία. Από την πρωτεύουσα της Καταλονίας ρέει η τέχνη, η τεράστια ιστορία της και το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του λαού της. Μια εξαιρετική ευκαιρία απόδρασης που όχι μόνο θα σας συναρπάσει αλλά θα σας γεμίσει με αισθητική, διασκέδαση και λατινικούς ρυθμούς.

Τέχνη και αξιοθέατα

Ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη είναι αρκετό για να κατανοήσει την αδιαχώριστη σχέση που έχει με τον κόσμο της τέχνης και του πολιτισμού. Juan Mirρο, Salvador Dali και Anthony Gaudi. Είναι τα παιδιά της. Ο Μιρο ήταν ο μεγαλύτερος σουρεαλιστής της εποχής του και το έργο του βρίσκεται ακόμη υπό ανάλυση. Ο Σαλβαδόρ Ντάλι ήταν ίσως ο μεγαλύτερος ζωγράφος που γεννήθηκε στην Καταλονία.

Ο Γκαουντί είναι μια ειδική περίπτωση για τους Καταλανούς. Τα έργα του όχι μόνο κοσμούν τη Βαρκελώνη σε ολόκληρη, αλλά αποτελούν επίσης αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας της. Το μεγαλύτερο έργο του που παρέμεινε ημιτελές είναι η Sagrada Familia. Ρωμαιοκαθολική εκκλησία που έχει κηρυχθεί Παγκόσμια Κληρονομιά από την UNESCO. Οι καμπάνες της ακούγονται σε όλη την πόλη και η μαγευτική εμφάνισή της δημιουργεί δέος στους επισκέπτες.

Το Casa Batlo είναι ένα άλλο επίτευγμα του Γκαουντ. Λόγω της οργανικής του σκελετικής εμφάνισής του, ονομάζεται επίσης οίκημα οστών. Αυτή η περίφημη αποκατάσταση του σύγχρονου αρχιτέκτονα έχει χαρακτηριστική ομορφιά και τεράστιο ενδιαφέρον. Άλλα έργα του νεωτεριστικού Gaud. Στην πόλη περιλαμβάνονται τα Casa Vicens, Palau Guell, Teresiana College, Casa Calvet, Casa Mila και Guell Park. Οι επισκέπτες της πόλης έχουν τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουν αυτά τα παγκοσμίου φήμης αρχιτεκτονικά αριστουργήματα Art Nouveau που εκτείνονται σε διάστημα ενός αιώνα.

Δραστηριότητες και διασκέδαση

Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη, θα ήταν καλό να προγραμματίσετε τις μέρες σας, επειδή τα αξιοθέατα και οι δραστηριότητες είναι πολλά και ο χρόνος είναι πολύτιμος. Φυσικά, η Βαρκελώνη συνδέεται άρρηκτα με την τοπική και παγκοσμίως διάσημη ομάδα της Βαρκελώνης. Στο κόσμημα της πόλης και στο γήπεδο της ομάδας, το Camp Nou θα έχει την ευκαιρία να καθοδηγηθεί από εκείνους τους επισκέπτες που το επιθυμούν να έχει κάνει κράτηση την προηγούμενη ημέρα.

Η Βαρκελώνη προσφέρεται να δοκιμάσει την τοπική κουζίνα αλλά και να διασκεδάσει. Οι μεγάλες πλατείες, τα πάρκα και οι μεγάλοι εμπορικοί δρόμοι σας δίνουν την ευκαιρία να διασκεδάσετε. Η διάσημη ισπανική κουζίνα απέχει μόλις λίγα μέτρα από ένα από τα πολλά πολυτελή καταλύματα που θα επιλέξετε, καθώς η πόλη είναι γεμάτη εστιατόρια όλων των ειδών με πλούσια μενού. Και όταν πέφτει η νύχτα, οι ευκαιρίες για διασκέδαση είναι τόσο πολλές που θα χρειαστείτε αρκετές μέρες για να περιηγηθείτε στα διάσπαρτα κλαμπ και μπαρ της πρωτεύουσας της Καταλονίας, πάντα σε λατινικούς ρυθμούς και τα αιθέρια ισπανικά όντα αφθονούν.

Μια μοναδική ευκαιρία για όποιον το επιλέξει. Ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη που θα σας μείνει αξέχαστο. Η τέχνη, η γεύση και η διασκέδαση παίρνουν τον πικάντικο ρυθμό της ισπανικής ιδιοσυγκρασίας και σας ταξιδεύουν σε ένα ταξίδι. Βάμος!

elΕλληνικά
Μετάβαση στο περιεχόμενο