Το κόσμημα του Αιγαίου

Αν ήταν ανθρώπινη, σίγουρα θα ήταν κόρη ενός βασιλιά. Το καλά δημοσιευμένο νησί που λίγο πολύ θέλουμε να επισκεφτούμε. Ένας διεθνής προορισμός καθώς τουρίστες από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται εκεί. Το ηλιοβασίλεμα, το όμορφο ανάγλυφο, η θέα και η ιστορία του νησιού κάνουν τους επισκέπτες του να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Τα μεγαλύτερα αμερικανικά περιοδικά είναι από τα 43 μέρη που πρέπει να δει ένα άτομο κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Στρογγύλη, Καλλιστή, Θήρα και Σαντορίνη. Αυτά είναι τα ονόματα που της δόθηκαν κατά καιρούς. Η πρώτη οφείλεται στο σχήμα του νησιού, το οποίο έχει τώρα το σχήμα ενός ημισελήνου μετά την ηφαιστειακή έκρηξη του 1613 π.Χ. Το δεύτερο όνομά του αναφέρεται στη φυσική ομορφιά του τόπου και προέρχεται από τις επιγραφές του Πλάτωνα. Η Θήρα ήταν ο αυτοκράτορας των Λακεδαιμόνων που αποίκησαν το νησί. Έτσι από τότε το νησί αναγνωρίζεται από το όνομά του. Τέλος, η Σάντα Ερίνα ήταν η εκκλησία της Αγίας Ειρήνης. Οι Φράγκοι Σταυροφόροι προσευχήθηκαν εκεί και με τα χρόνια του δόθηκε το όνομα Σαντορίνη.

Περίπου έντεκα αιώνες πριν από τη Χρυσή Εποχή του Περικλή. Λέγεται ότι οι κάτοικοι της Σαντορίνης ζούσαν σε σύγχρονους οικισμούς με αναπτυγμένη αρχιτεκτονική και έργα υποδομής. Αυτός είναι ο Οικισμός του Ακρωτηρίου. Η κατασκευή σπιτιών για σπίτια είχε φτάσει τους τρεις ορόφους. Τα κτίρια που θα εκμεταλλευόταν τους δύο ορόφους ως καταστήματα. Υπήρχαν πλατείες με μαρμάρινη διακόσμηση και πλακόστρωτα δρομάκια. Τέλος, το σύστημα αποχέτευσης είχε τεράστιες ομοιότητες με σήμερα. Είναι γεγονός ότι τα κλαδιά του μέχρι το τέλος του ήταν επιστημονικό επίτευγμα εκείνη την εποχή.

Πέρα από το όνομα, ο Πλάτων συνέδεσε τη Σαντορίνη με αυτήν της Χαμένης Ατλαντίδας. Η μεγάλη πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού στα μέσα της δεύτερης χιλιετίας π.Χ. και τα χαρακτηριστικά μιας ανεπτυγμένης ηπείρου που δόθηκε στην Ατλαντίδα, οδήγησε τους επιστήμονες να πιστέψουν τη σύνδεσή τους. Οι γνωστοί ηφαιστειολόγοι που έχουν ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα υποστήριξαν ότι το μόνο γεωλογικό φαινόμενο που μπορεί να «βυθίσει τμήματα της γης σε μια μέρα», όπως το περιγράφει ο Πλάτων, είναι αυτό της βύθισης μιας καλντέρας.

Επίσης παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι, με εξαίρεση τον τουρισμό, τα επαγγέλματα των ανθρώπων ήταν σχεδόν τα ίδια για τόσες εκατοντάδες χρόνια. Οι κάτοικοι ζουν δίπλα σε ένα ενεργό ηφαίστειο και μάλιστα το εκμεταλλεύονται. Η ηφαιστειακή λάβα που κάλυψε ολόκληρο το νησί, έκανε το έδαφος κατάλληλο. Έτσι, η γεωργία, η κτηνοτροφία και η καλλιέργεια της αμπέλου άνθισαν. Στην πραγματικότητα, στον επαρχιακό δρόμο της αρχαίας Θήρας υπάρχει ένα μουσείο κρασιού με εξαιρετικές επιλογές και ποιότητα. Το τοπικό κρασί ονομάζεται Visanto. Η φήμη του πολλαπλασιάστηκε με τις εξαγωγές προς τη Ρωσία που λόγω της κοινής θρησκείας ζητήθηκε από τη ρωσική εκκλησία για τη διαδικασία της Θείας Λειτουργίας.

Πρέπει να δείτε

Η πρωτεύουσα του νησιού είναι τα Φηρά. Ο συνολικός χρόνος για να εξερευνήσετε το νησί δεν υπερβαίνει τις 4-5 ημέρες. Στα Φηρά, τα γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια σε συνδυασμό με την απίστευτη θέα μαγεύουν τους επισκέπτες. Καταστήματα όλων των ειδών. Ταξιδιωτικά καταστήματα, διάσημα καταστήματα κοσμημάτων και μια φανταστική ευκαιρία να δοκιμάσετε πολλές διαφορετικές κουζίνες. Μετά το γεύμα, φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψετε να περάσετε από το Zotos. Ένα ζαχαροπλαστείο που για δεκαετίες ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς πελάτες και κατέχει την ηγετική θέση στις αξιολογήσεις των ταξιδιωτικών γραφείων.

Τέλος, μια πλήρης εξερεύνηση του νησιού πρέπει να περιλαμβάνει την Οία. Τα πολυτελή ξενοδοχεία στους απότομους βράχους του νησιού ανεβάζουν την αδρεναλίνη. Το βλέμμα του ηλιοβασιλέματος από το κάστρο θα σας ανταμείψει για τον μακρύ περίπατο στα στενά σοκάκια της περιοχής. Τόσο στα Φηρά όσο και στην Οία θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη νυχτερινή διασκέδαση με τα δεκάδες μπαρ και τη διασκέδαση που ανθίζει κάθε βράδυ της θερινής περιόδου.

Οι καλύτερες παραλίες της Σαντορίνης

Οι παραλίες του νησιού βρίσκονται στο νότιο και ανατολικό τμήμα του νησιού. Είναι οργανωμένοι, με πολλούς ανθρώπους και καλύπτουν κάθε είδους γούστο. Αρχικά, η Περίσσα και το Καμάρι, απέχουν 13 λεπτά από τα Φηρά. Με αυτοκίνητο είναι οι πολυσύχναστες παραλίες του νησιού. Λίγα λεπτά πιο νότια, ο Περίβολος περιλαμβάνει όλα τα beach bar. Αυξάνουν την ένταση της μουσικής στα ύψη από το μεσημέρι και ενεργοποιούν τη διασκέδαση νωρίς. Παρακάτω, Βλυχάδα, με το απίστευτο φυσικό ανάγλυφο. Κατάλληλο για οικογενειακές αποδράσεις λόγω της ησυχίας που προσφέρεται. Τέλος, θα πρέπει σίγουρα να πάρετε το καραβάκι από την παραλία του Ακρωτηρίου και να επισκεφθείτε την Κόκκινη, Μαύρη και Λευκή παραλία.

Αυτό το ταξίδι θα είναι αξέχαστο. Το ηλιοβασίλεμα στο Ημεροβίγλι, τα γαϊδουράκια στα λιθόστρωτα δρομάκια των Φηρών και η απίστευτη θέα της Παλιάς Καμένης από το φάρο είναι περιστάσεις που θα θυμάστε για μια ζωή. Λέγεται ότι όποιος επισκέπτεται τη Σαντορίνη μία φορά, σίγουρα θα πάει ξανά. Ξεκινήστε το ταξίδι! Διακοπές στη Σαντορίνη!

elΕλληνικά
Μετάβαση στο περιεχόμενο